Ingredientes
Bacalhau: 2 postas (de preferência do lombo)
Batatas: 1,5 kg
Ovos: 3
Cebolas: 2 (médias)
Alho: 3 dentes
Louro: 1 folha
Azeite: q.b.
Sal: a gosto
Pimenta: a gosto
Salsa: q.b.
Azeitonas pretas: q.b.
(Para aproximadamente 4 pessoas.)
Preparação
Coze as batatas com sal, os ovos e o bacalhau, tudo em separado. Faz um refogado, num tacho, com a cebola às rodelas, alho, louro, azeite e pimenta. No fim do refogado feito, com o lume já desligado, junta-lhe o bacalhau às lascas, limpo de peles e espinhas. Junta as batatas aos quadrados, os ovos aos cubos, parte da salsa picada e das azeitonas.
Põe num pirex, vai ao forno já quente aproximadamente 15 minutos. Guarnece com salsa picada e azeitonas, acompanha com salada de alface e agrião.
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GOMES DE SÁ COD FISH
Ingredients
Dried salted cod (soaked): 2 fillets
Potatoes: 1,5 kg
Eggs: 3
Onions: 2 (average size)
Garlic: 3 cloves
Laurel (Bay leaf): 1 leaf
Olive oil: as much as is needed
Pepper: to taste
Salt: to taste
Parsley: as much as is needed
Black olives: as much as is needed
(Approximately, for 4 persons.)
Preparation
Cook the potatoes with salt, the eggs and the cod fish, in separated pans. Braise the chopped onions, garlic, laurel, olive-oil and pepper. When done, turn off the heat, and add the chipped cod, without the spines and skin. Add the potatoes and the eggs cut in small cubes, a portion of the minced parsley and some of the olives.
Lay the mixture in a pyrex and bake in a pre-heated oven for approximately 15 minutes. Garnish with minced parsley and olives, serve with lettuce and watercress salad.
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