INGREDIENTES
Arroz 1 copo
Cebola 1 grande
Alho 2 dentes
Louro 1 folha
Azeite q.b.
Sal q.b.
Passas de uva q.b.
Pinhões q.b.
Faz um refogado com azeite, a cebola picada, o alho e uma folha de louro, deixa alourar até ficar o mais escuro possível sem queimar.
Mistura um copo de arroz, deixa refogar, junta-lhe 2 copos de água a ferver e sal a gosto.
Ferve 12 minutos em lume brando.
Para quem gosta, pode misturar, quando quase pronto, passas de uva e pinhões 2 minutos antes de desligar o lume.
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DARK RICE WITH DRIED GRAPES AND PINE NUTS
INGREDIENTS
Rice 1 cup
Onion 1 big
Garlic 2 cloves
Laurel 1 leaf
Olive-oil to taste
Salt to taste
Dried grapes to taste
Pine nuts to taste
In a pan, braise in the olive-oil, the chopped onion, the two garlic cloves and, the laurel leaf, let it braise well until it gets as dark as possible without burning.
Add a cup of rice, let it fry very well, then add 2 glasses of boiling water and salt to taste.
Let it boil for 12 minutes, in a small burner.
For those who appreciate, you might add, when almost ready, dried grapes and pine nuts 2 minutes before it’s ready.
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