segunda-feira, 25 de maio de 2009

ARROZ ESCURO COM PASSAS E PINHÕES

INGREDIENTES

Arroz 1 copo

Cebola 1 grande

Alho 2 dentes

Louro 1 folha

Azeite q.b.

Sal q.b.

Passas de uva q.b.

Pinhões q.b.



Faz um refogado com azeite, a cebola picada, o alho e uma folha de louro, deixa alourar até ficar o mais escuro possível sem queimar.

Mistura um copo de arroz, deixa refogar, junta-lhe 2 copos de água a ferver e sal a gosto.

Ferve 12 minutos em lume brando.

Para quem gosta, pode misturar, quando quase pronto, passas de uva e pinhões 2 minutos antes de desligar o lume.


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DARK RICE WITH DRIED GRAPES AND PINE NUTS

INGREDIENTS

Rice 1 cup

Onion 1 big

Garlic 2 cloves

Laurel 1 leaf

Olive-oil to taste

Salt to taste

Dried grapes to taste

Pine nuts to taste



In a pan, braise in the olive-oil, the chopped onion, the two garlic cloves and, the laurel leaf, let it braise well until it gets as dark as possible without burning.

Add a cup of rice, let it fry very well, then add 2 glasses of boiling water and salt to taste.

Let it boil for 12 minutes, in a small burner.

For those who appreciate, you might add, when almost ready, dried grapes and pine nuts 2 minutes before it’s ready.

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